Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
Ob zasnovi novih pršilnikov smo razmišljali o učinkovitem in natančnem pršenju v visokih nasadih. Pred škodljivci in boleznimi je potrebno zaščititi tudi visoke nasade, ki pa jih ni mogoče učinkovito zaščititi z aksialnimi puhali, saj je potreben zelo visok domet škropiva.
Med visoke nasade uvrščamo lupinarje (oreh, lešnik, kostanj, mandelj ..), parkovne drevorede, oljke, bezeg in tudi sadna drevesa, kot so češnje, murva itd. Pršilnik AGP ENR je primeren za škropljenje gozdov in živih meja ter za horizontalno pršenje v drevesnih nasadih.
Profesionalni pršilniki AGP ENR so namenjeni uporabnikom, ki pri svojem delu zahtevajo tehnično dovršene stroje, pri katerih je prvi poudarek na kakovosti ter vrhunskih škropilnih rezultatih.
Pršilniki AGP ENR odlikuje zelo zmogljivo radialno puhalo, ki omogoča učinkovito škropljenje od 0 do 27 m višine.
•  Rezervoarji pri nošenih pršilnikih so: 300, 400, 500 in 600 l.
•  Rezervoarji pri vlečenih pršilnikih so: 1000, 1500 in 2000 l.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OGRODJE IN REZERVOAR
OGRODJE
Ogrodje pršilnika je vroče cinkano, kar zagotavlja visoko zaščito stroja pred korozijo, in pršilniku podaljša življenjsko dobo.
 
GLAVNI REZERVOAR
Prostornine: 300, 400, 500, 600 l
Sodoben dizajn rezervoarja z zaobljenimi robovi, gladkimi notranjimi stenami in nagnjenim dnom omogoča popolno izpraznitev in učinkovito čiščenje. Rezervoar je izdelan iz kakovostnega polietilena, kar mu daje kompaktnost in kemično odpornost. Poleg glavnega rezervoarja sta vgrajena še rezervoar za čiščenje sistema in rezervoar za umivanje rok.
 
REZERVOAR ZA IZPIRANJE
Prostornina 30−60 l.
Namenjen je pranju rezervoarja in drugih elementov po končanem škropljenju ali ob njegovi prekinitvi.
 
REZERVOAR ZA UMIVANJE ROK
Prostornina 12,5 l.
Namenjen je umivanju rok po delu s škropivi.
 
ČRPALKA IN MEŠANJE
ČRPALKA ZA ŠKROPLJENJE IN MEŠANJE
Pršilniki AGP ENR so opremljeni z visokotlačnimi batno-membranskimi črpalkami priznanega proizvajalca Comet. Črpalka omogoča pretok do 94 l/min. Zmogljivost črpalke omogoča zadosten pretok škropiv ter učinkovito mešanje v rezervoarju.
Črpalke so izdelane iz kakovostnih materialov in so primerne za škropiva, ki se uporabljajo v sadjarstvu in vinogradništvu.
 
MEŠALNA ŠOBA
Omogoča mešanje škropiva in preprečuje nastanek kemičnih usedlin na dnu rezervoarja. Pršilniki so opremljeni z dvema mešalnima šobama.
Delujeta s pomočjo razvodnega ventila na črpalki. Nameščeni sta v spodnjem delu rezervoarja in se napajata prek razdelilnega sistema in ventila. 
 
PUHALO
PUHALO
Pršilniki AGP ENR so opremljeni z radialnim ventilatorjem in z usmernikom zraka. Zelo zmogljivo radialno puhalo je na voljo z enojnim ventilatorjem Ø 450 mm (višina škropljenja do 16 m) ali z dvojnim ventilatorjem Ø 500 mm (višina škropljenja do 27 m). Potrebna moč za pogon omenjenih strojev je vsaj 30 do 60 konjskih moči, odvisno od izvedbe pršilnika. Škropljenje se izvaja na levi strani v smeri vožnje.
 
MULTIPLIKATOR
Multiplikator skrbi za prenos pogona na ventilator. Prenos je dvostopenjski z možnostjo prostega teka. Pri izklopljenem ventilatorju je mogoče pršilnik uporabiti tudi za druge namene (škropljenje z ročno škropilno palico, priprava škropiva, prečrpavanje ...).
 
KONTROLA ŠKROPLJENJA
ROČNO DALJINSKO UPRAVLJANJE M 170
Škropljenje z regulatorjem M 170 je preprosto, saj je ta ob voznikovem sedežu. Z regulatorjem lahko daljinsko odpiramo in zapiramo zgornjo in spodnjo sekcijo pršilnika ter nastavljamo tlak. Za lažje odčitavanje tlaka poskrbi manometer, pritrjen na regulator v kabini traktorja.
Daljinska regulacija se izvaja s pomočjo robustnega visokotlačnega regulatorja tlaka M 170. Uporaben je za delovne tlake do 50 barov in za črpalke s pretokom do 150 l/min.
 
 
ČIŠČENJE
DELNO ČIŠČENJE
Delno čiščenje pršilnika ne spremeni koncentracije škropiva v glavnem rezervoarju.
Tako čiščenje je zelo primerno ob prekinitvah škropljenja zaradi različnih vzrokov (pomanjkanje časa, vremenske razmere itd.).
Čiščenje obsega čiščenje sesalnega filtra, črpalke, regulatorja tlaka in šob. Nastavitev delnega čiščenja se preprosto opravi na samem pršilniku. Čista voda se črpa iz rezervoarja za izpiranje s črpalko. Čiščenje stroja se priporoča po vsaki uporabi.
 
POPOLNO ČIŠČENJE
Popolno čiščenje pršilnika se opravi po vsakem končanem škropljenju. Prispeva k ekonomičnemu škropljenju in varovanju okolja.
To čiščenje odstrani ostanke škropiva iz pršilnika. Popolno čiščenje obsega čiščenje vseh notranjih delov pršilnika, in sicer glavnega rezervoarja sesalnega filtra, črpalke, regulatorja tlaka in šob. Nastavitev popolnega čiščenja se preprosto opravi na samem pršilniku. Čista voda se črpa iz rezervoarja za izpiranje s črpalko.
 
SESALNI FILTER
Sesalni filter je namenjen filtriranju škropiva. S filtriranjem odstranjuje trde delce iz vode oz. škropiva, ki bi lahko poškodovali vitalni del stroja (črpalka, regulator, šobe …).
Umeščen je med glavnim rezervoarjem in črpalko.
 
TLAČNI FILTER
Tlačni filter dodatno prečiščuje škropivo pred vstopom v šobe. Prispeva k nemotenemu škropljenju. Nameščen je za regulatorjem tlaka in na vsako sekcijo posebej.
 
ŠOBA ZA ČIŠČENJE NOTRANJOST GLAVNEGA REZERVOARJA
Šoba je namenjena čiščenju notranjosti glavnega rezervoarja po končanem škropljenju. Dodatno odstrani ostanke škropiva in tako prispeva k ekonomičnemu škropljenju ter varovanju okolja.
Nameščena je v notranjosti glavnega rezervoarja. Deluje s pomočjo ventila na regulatorju. Čista voda se črpa iz rezervoarja za izpiranje.
 
IZPIRALEC EMBALAŽE IN CEDILA
Izpiralec pripomore k učinkovitejši porabi škropiva in varovanju okolja. Ostanke kemičnega sredstva v embalaži in cedilu s pomočjo ventilov izperemo v glavni rezervoar.
Po želji uporabnika je mogoč nakup samo izpiralca embalaže ali samo izpiralca cedila.
 
SVETLOBNA SIGNALIZACIJA
Omogoča vožnjo po javnih cestah. Pritrjena je na usmernik pršilnika.
 
DODATNA OPREMA:
•  SESALNA KOŠARA
Sesalna košara s sesalno cevjo (5 m) je namenjena črpanju vode iz ribnikov, potokov, vodnjakov… Črpanje poteka prek filtra, črpalke in regulatorja v glavni rezervoar. Sesalno košaro preprosto priklopimo na sesalni filter.
 
•  SET ZA ZUNANJE PRANJE
Po vsakem končanem škropljenju se priporoča tudi zunanje pranje stroja. S tem ohranjamo njegovo brezhibno delovanje, saj odstranimo ostanke agresivnih kemičnih sredstev.
Čistite ob robu površine, kjer je bilo opravljeno škropljenje. Set vključuje škropilno palico in cev s priključkom. Priključitev seta opravite na enem izmed ventilov na regulatorju ali razdelilni kocki.
 
•  REGULATOR PR8ECEF/2EMV
Opcijsko vam lahko vgradimo robusten visokotlačni regulator tlaka, tipa PR8ECEF s tlačnim filtrom. Škropljenje in tlak upravljate iz traktorske kabine s pomočjo kontrolnega panoja. Omogoča se škropljenje z dvema škropilnima sekcijama (opcija).
Omenjeni regulator odlikujejo:
- najkakovostnejši materiali, ki omogočajo nemoteno delo pri visokih delovnih tlakih in
- elektromagnetni ventili, ki omogočajo odpiranje in zapiranje škropilnih sekcij ter nastavitev tlaka.
 
•  MANOMETER Ø 100
Če se odločite za regulator PR8ECEF/2EMV, imate na voljo tudi manometer Ø 100. Ta je veliko večji od klasičnih manometrov, zato uporabniku omogoča lažje odčitavanje tlaka iz večje razdalje.

 

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!