Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
Vlečeni rahljalniki TERRIA omogočajo širok spekter uporabe pri obdelavi tal. Popolno sledenje tlom je predpogoj za delo na isti globini po celotni delovni širini, dragocen je vsak kvadratni meter zemlje. Popolnoma vsestranski, da izpolni tudi najvišja pričakovanja.
 
Izbirate lahko med tremi modeli vlečnih rahljalnikov TERRIA: 
- TERRIA 4040
- TERRIA 5040
- TERRIA 6040

 

 

KARAKTERISTIKE RAHLJALNIKOV:
 
Štirivrstni sistem
•  Vključitev velikih količin rastlinskih ostankov, kot so sploščeni posevki ali koruzna slama, je enostavno doseči z veliko delovno širino.
•  Ker je polje zob daljše, mešanica tal dlje časa preživi v delovnem polju. To pozitivno vpliva na kakovost izravnave in drobljenja.
•  Rezultat je široka paleta zmogljivosti od obdelave strnišča do globoke obdelave tal in priprave gredic.
 
Simetrično polje zob
Delovna orodja za obdelavo tal so simetrično razporejena vzdolž vlečne črte. Tako je zagotovljena obdelava tal na celotni površini, tudi med plitvo obdelavo.
•  Zanesljiv prodor v tla v vseh pogojih - tudi na trdih in suhih tleh.
•  Popolnoma usklajeni razmiki med delovnimi orodji zagotavljajo impresiven učinek mešanja in nizek ugrez.
•  Stabilna lega stroja zagotavlja dosledno delovno globino po celotni širini.
•  Enakomerna obraba rahljalnikov zmanjšuje pogostost intervalov menjave.
 
Integrirano podvozje
Kolesa podvozja so nameščena znotraj delovnega prostora med delovnih orodij-zobmi. Kompaktna skupna dolžina je praktična pri delu na terenu. Ker so kolesa opremljena s traktorskimi profili, so tekalne plast vedno očiščene oprijete prsti, tudi v mokrih razmerah.
•  Tesni polmer obračanja in urejena zaključna obdelava vogalov polja.
•  Nizka navpična obremenitev na pritrdilnem mestu traktorja.
•  Posebna povezava omogoča hiter dvig in uporabo na rtu.
•  Dimenzije pnevmatik: 15,5 / 80-24.
Tesni polmer obračanja prihrani prostor in čas.
V delovnem položaju je podvozje dvignjeno nad okvir. To tudi zagotavlja nemoten pretok zemlje skozi delovno območje in preprečuje kontaminacijo zavor.
 
Spremenljiv vlečni cilinder
Vlečno oje je opremljeno s hidravličnim cilindrom, ki ga lahko nastavite na plavajoči ali - s pomočjo nihajnih sponk – togo delovanje. Poleg tega podpira stroj pri zagotavljanju optimalnega prodiranja v tla in dvigovanja na rtih.
•  Plavajoči način: Rahljalnik sledi obrisom polja v smeri vožnje. To izboljša prilagajanje tlom, da se zagotovi enotna kakovost dela.
•  Togi način: teža rahljalnika je prenesena na zadnjo os traktorja. To izboljša oprijem in s tem poveča učinkovitost traktorja.
 
Učinkovito izravnavanje
Vbočeni diski brez vzdrževanja imajo premer 400 mm in so zaščiteni z gumijastimi elementi, ki jih zaščitijo pred ovirami, kot so kamni. Vsak par diskov vodi zadnji valj in se samodejno prilagodi ob spremembi delovne globine. Tako vam ni treba znova nastavljati položaja.
Natančna nastavitev vbočenih diskov se nastavi z lahko dostopnimi vreteni. Ko so nastavljeni, so delovni rezultati dosledni ne glede na nastavitev globine.
 
Nastavitve po želji
Ne glede na to, ali delate rahlo ali intenzivno rahljanje - s pomočjo preizkušenih, nastavljivih orodij se na spremenljive zahteve lahko odzovete v nekaj preprostih korakih. Toko imate vedno vse pod nadzorom in lahko izkoristite ves potencial svoje naprave.
 
Položaj krila
Krila sta pritrjena na ročaj z enim samim vijakom. Dva položaja zagotavljata popolno prilagodljivost.
•  Spodnji položaj krila je namenjen plitvi obdelavi.
•  Položaj zgornjega krila je namenjen intenzivni obdelavi.
 
Položaj noge
Položaj noge je mogoče prilagoditi zahtevnosti opravila z dvema možnostma nastavitve. Intenzivnost obdelave spremenite tako, da spremenite kot rahljanja. Vijaki služijo tudi kot strižna zaščita. To velja tudi za različico z zaščito pred kamni NOVA.
 
Zadnji valj
Široka paleta zadnjih valjev
Glede na vrsto tal PÖTTINGER ponuja široko paleto zadnjih valjev za popolne rezultate dela z želeno grudasto strukturo.
Za celotno paleto valjev je značilna natančna izdelava in robustna konstrukcija. Preprosto, centralno nastavljanje vseh strgal.
Izbirate lahko med naslednjimi:
- Rezalni paker valj (najbolj primeren za vlažna in kamnita tla)
- Gumijasti paker valj (zelo primeren za spreminjajoča se stanja tal)
- Valj TANDEM CONTROLL (primeren za lahka in kamnita tla)
 
NOVA - Zaščita pred kamni
PÖTTINGER je še izboljšal svoj preizkušeni sistem zaščite pred kamni NONSTOP. To je bistvenega pomena za nemoteno delovanje, zlasti v primeru velikih ovir. Obseg je zdaj razširjen s hidravlično različico.
•  Največja izogibna pot za velike ovire.
•  Zaščita za okvir in orodje.
•  Dodatni strižni vijak za zaščito pred poškodbami v sili.
•  Izredno velik manometer na ojnici za preverjanje tlaka sproščanja hidravličnih elementov NOVA.
 
Mehansko preizkušena tehnologija
Enostavna vzmetna enota je zasnovana za obremenitve do 600 kg in ponuja trpežno in trdno zaščito pred poškodbami. Ta sistem ne potrebuje mazalnih mest, kar prihrani stroške vzdrževanja.
 
Hidravlično - popolna prilagodljivost
Da bi izpolnili zahteve spreminjajočih se pogojev, je na voljo tudi hidravlična zaščita pred preobremenitvijo. Največjo sprožilno silo 650 kg lahko udobno nastavite s sedeža traktorja. Tudi na tem sistemu vzdrževanje ni potrebno.

 

 

 

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!